מתכונים / הכל

2 בצלים בינוניים
5 שוקיים אווז חצויים לשניים ונקיים משומן (ניתן להשאיר את השומן)

שמן ,פפריקה מתוקה
מלח ,פלפל
יין אדום
כרוב חמוץ
שזיפים שחורים בלי גרעינים

אווז

לטגן 2 בצלים לצבע זהוב.למרוח את השוקיים בשמן פפריקה פלפל שחור (אפשר להוסיף כל תבלין אחר לבשר ) ולטגן עם הבצלים.

כשהבשר משנה את צבעו  לסדר בסיר רחב להוסיף כמות לא גדולה של מים ,פפריקה מתוקה פלפל שחור ,מלח,יין אדום, לבשל עד אשר הבשר מוכן (ניתן לבדוק בעזרת מזלג אם הבשר רך דיו )

כעת יש להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור לחום של כ 170 מעלות עד אשר מתקבל צבע אפוי יפה.

למי שמעוניין ניתן להכניס את הכרוב החמוץ והשזיפים לתוך הסיר בתחילת הבישול.

חצי כוס שמן זית
בצל גדול
10 שיני שום
פלפל ירוק חריף
10 פטריות שמפיניון קטנות
1.5 קג עגבניות
כמון
פפריקה מתוקה
מלח
ביצים טריות

שקשוקה במטבוחה

מטגנים בחצי כוס שמן זית בצל גדול חתוך לפרוסות בגודל בינוני, להוסיף 10 שיני שום פרוסות. פלפל ירוק חריף חצוי ופרוס כולל הגרעינים והחלק הלבן שלו. להוסיף 2 כפיות גדושות של כמון, פפריקה ומלח. לקראת סוף הטיגון להוסיף את הפטריות ו-1.5 קג' של עגבניות חתוכות לחתיכות גדולות (אין צורך לקלף). את הכח יש לבשל על אש קטנה כשעה כאשר חלק מן הזמן ללא מכסה לצמצום הנוזלים. בסוף התהליך יתקבלו כ 3 קופסאות של חצי קג סלט מטבוחה (ניתן להקפיא).

להעביר למחבת כמות רצויה להוסיף במקומות הפנויים במחבת ביצים לערבב כך שהלבן של הביצה יתאחד עם הרוטב אך לא הצהוב. להמליח את הביצים לכסות ולבשל על אש בינונית כ-7 דקות.

הצעת הגשה:
בפיתה עם טחינה, על אורז או קוסקוס, על חצי בגט מרוח בחמאת שום, ניתן להוסיף לפסטה רחבה.

כרוב חמוץ שלם
בשר טחון
אורז

כרוב חמוץ ממולא

מפרידים את עלי הכרוב. מכינים תערובת של בשר טחון ואורז (חצי בישול). מתבלים בקצת פלפל אבקת מרק ובהרט. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בסיר צמודים אחד לשני ומוסיפים מים חמים, כך שייכסו את עלי הכרוב. מזליפים מעט שמן במים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה למינימום למשך כ-3 שעות.

חשוב!
1. אלו האוהבים יותר חמוץ ניתו להוסיף ממי הכרוב החמוץ.
2. אין צורך להמליח יש מלח בכרוב עצמו.
3. בזמן גלגול העלים מומלץ לעשות זאת בתבנית רחבה בכדי שהנוזלים לא יישפכו על השיש.

מלפפונים קטנים

שום

שמיר

עלי דפנה

פלפל חריף

מלח

מלפפונים חמוצים

למלא צנצנת במלפפונים קטנים שטופים היטב.
להוסיף שום, שמיר, עלי דפנה ופלפל חריף אחד.
למדוד כוס מים רותחים, כף שטוחה של מלח ולמלא הצנצנת עם המלפפונים.
יש לסגור היטב את הצנצנת ותוך שלושה-ארבעה ימים המלפפונים מוכנים.

5 לימונים צהובים 1/2
כפית פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות מלח
1 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית

לימונים מוחמצים

לרחוץ את קליפת הלימונים ולנגב.
לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך ולהוציא את הגרעינים.
לפזר על פרוסות הלימון מלח ופפריקה ולהכניס לצנצנת בצפיפות, פרוסה על גבי פרוסה.
לסנן את מיץ הלימון ולצקת אותו על פרוסות הלימון.
להוסיף את השמן ולטלטל מעט את הצינצנת. לסגור אותה במכסה ולהשאיר 3-4 ימים במקום מוצל.
לאחר מכן להכניס למקרר.

עבור 350 גרם שרימפס:

קופסא שמנת לבישול

50 גר׳ רוקפור

פלפל שחור

אגוז מוסקט

יין לבן

שום

חמאה

רוטב רוקפור לשרימפס

לטגן שום בחמאה,
להוסיף קופסא של שמנת לבישול כ 50 גר' גבינת רוקפור, מעט פלפל שחור, אגוז מוסקט וטיפה יין לבן.
לערבב על אש נמוכה עד אשר כל הרכיבים מתאחדים.

5 כרעיים עוף ללא החלק האחורי
חצי כוס שמן זית
סלסלת שמפניון
חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה
4 תפוחי אדמה
חצי כוס שמנת מתוקה

קדירת עוף בסגנון אטלקי - 6 מנות

לקחת את הכרעיים חצויים לחצי גם את הירך לחצות בחצי לפלפל ולהמליח. לטגן את העוף בחצי כוס שמן זית 2 צדדים סה"כ 5 דקות.
אחרי הטיגון להוסיף למחבת את רוטב העגבניות (מהמתכון של חזה העוף והפרושוטו). בנוסף להוסיף את סלסלת השמפיניון כל פטריה מחולקת ל-2 .
לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.
לאחר מכן להוסיף חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה חצוייה לשניים, 4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 3 ס"מ. לערבב היטב ולבשל עוד כ-40 דקות.
10 דקות לפני הסוף להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה. (לפני סוף הבישול יש לוודא שהרוטב סמיך דיו).

הצעות הגשה:
להגיש על מצע אורז או קוסקוס, להוציא את תפוחי האדמה מהתבשיל ולהוסיף חצי קילו פסטה מבושלת (מסוג רדיאטורי) ולפזר פרמזן מגורד.

8 בצלי שאלוט
600 גר כבדי עוף
חצי כוס וודקה
חצי כוס שמנת מתוקה
רוטב עגבניות לפסטה (COLAVITA)
פרמזן

פסטה עם כבד עוף - 4 מנות

לטגן בשמן זית 8 בצלי שאלוט קצוצים להמליח ולפלפל את כבדי העוף כל כבד חצוי ל-4, לטגן מס דקות. להוסיף חצי כוס וודקה ולהבעיר. לאחר שהאש דועכת להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולצמצם כדקה על אש גבוהה. להוסיף 2 כוסות רוטב עגבניות לבשל עוד כדקה וחצי ולסגור את האש. להוסיף כ-400 גר' פסטה מבושלת מסוג לינגווני. בהגשה לפזר פרמזן טרי.

1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
5 כבדי עוף חתוכים לקוביות
50 גר' צנובר
250 גר' בשר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, כורכום, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
2 ביצים טריות
2 כפות קמח מצה

עוף ממולא בסגנון הרי אוראל

מטגנים את הבצל הכבד והצנובר לפי הסדר הנ"ל. מערבבים את הכול עם שאר המצרכים וממלאים את העוף.
מורחים את העוף בשמן זית מלח, פלפל, פפריקה.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל-170 מעלות שעה מכוסה ו-20 דקות לא מכוסה.

1 כוס רוטב הוי סין
1/2 כוס רוטב שזיפים או Duck Sauce 1/2
כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר
3 כפיות שמן שומשום
אחת וחצי כפות שום כתוש (כמויות לשני קילו ספייריבס)

רוטב לספייר ריבס - 2

להרתיח שני ליטר מים בסיר ולבשל את הבשר במשך 20 דקות.
להוציא את הבשר ולייבש.
להפריד בין הצלעות ולהכניס לקערה.
לערבב את כל החומרים לרוטב.
לערבב עם הבשר.
להשרות מכוסה בטמפרטורת החדר לשלוש שעות, או במשך הלילה במקרר.
לבשל על גריל במשך 30 דקות, למרוח ולהפוך כל 5 דקות.

1 כוס קטשופ
1 כף אבקת צ'ילי
3 כפות דבש
2 כפיות שום טחון 1
כף חומץ בן יין
1 כף ג'ינג'ר טחון או 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 לימון

רוטב לספייר ריבס - 1

לשים אחד וחצי קילו ספריבס בתבנית אפייה. לאפות בתנור בחום 170 מעלות, במשך שעה וחצי.
להביא לרתיחה את כל החומרים לרוטב פרט ללימון.
להוסיף את מיץ הלימון.

לחתוך את הקליפה לרבעים ולהוסיף גם ולהביא לרתיחה.
לשפוך את השמן מהבשר.
למרוח צד אחד ברוטב, להפוך ולמרוח את הצד השני.
להחזיר לתנור ל-15 דקות, מדי פעם למרוח עם הרוטב.
להפוך, לאפות עוד 10 דקות תוך כדי מריחה מדי פעם.