מתכונים /

מלפפונים קטנים

שום

שמיר

עלי דפנה

פלפל חריף

מלח

מלפפונים חמוצים

למלא צנצנת במלפפונים קטנים שטופים היטב.
להוסיף שום, שמיר, עלי דפנה ופלפל חריף אחד.
למדוד כוס מים רותחים, כף שטוחה של מלח ולמלא הצנצנת עם המלפפונים.
יש לסגור היטב את הצנצנת ותוך שלושה-ארבעה ימים המלפפונים מוכנים.

5 לימונים צהובים 1/2
כפית פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות מלח
1 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית

לימונים מוחמצים

לרחוץ את קליפת הלימונים ולנגב.
לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך ולהוציא את הגרעינים.
לפזר על פרוסות הלימון מלח ופפריקה ולהכניס לצנצנת בצפיפות, פרוסה על גבי פרוסה.
לסנן את מיץ הלימון ולצקת אותו על פרוסות הלימון.
להוסיף את השמן ולטלטל מעט את הצינצנת. לסגור אותה במכסה ולהשאיר 3-4 ימים במקום מוצל.
לאחר מכן להכניס למקרר.

כבושים והחמצות