מתכונים /

עוף

5 כרעיים עוף ללא החלק האחורי
חצי כוס שמן זית
סלסלת שמפניון
חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה
4 תפוחי אדמה
חצי כוס שמנת מתוקה

קדירת עוף בסגנון אטלקי - 6 מנות

לקחת את הכרעיים חצויים לחצי גם את הירך לחצות בחצי לפלפל ולהמליח. לטגן את העוף בחצי כוס שמן זית 2 צדדים סה"כ 5 דקות.
אחרי הטיגון להוסיף למחבת את רוטב העגבניות (מהמתכון של חזה העוף והפרושוטו). בנוסף להוסיף את סלסלת השמפיניון כל פטריה מחולקת ל-2 .
לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.
לאחר מכן להוסיף חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה חצוייה לשניים, 4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 3 ס"מ. לערבב היטב ולבשל עוד כ-40 דקות.
10 דקות לפני הסוף להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה. (לפני סוף הבישול יש לוודא שהרוטב סמיך דיו).

הצעות הגשה:
להגיש על מצע אורז או קוסקוס, להוציא את תפוחי האדמה מהתבשיל ולהוסיף חצי קילו פסטה מבושלת (מסוג רדיאטורי) ולפזר פרמזן מגורד.

8 בצלי שאלוט
600 גר כבדי עוף
חצי כוס וודקה
חצי כוס שמנת מתוקה
רוטב עגבניות לפסטה (COLAVITA)
פרמזן

פסטה עם כבד עוף - 4 מנות

לטגן בשמן זית 8 בצלי שאלוט קצוצים להמליח ולפלפל את כבדי העוף כל כבד חצוי ל-4, לטגן מס דקות. להוסיף חצי כוס וודקה ולהבעיר. לאחר שהאש דועכת להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולצמצם כדקה על אש גבוהה. להוסיף 2 כוסות רוטב עגבניות לבשל עוד כדקה וחצי ולסגור את האש. להוסיף כ-400 גר' פסטה מבושלת מסוג לינגווני. בהגשה לפזר פרמזן טרי.

1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
5 כבדי עוף חתוכים לקוביות
50 גר' צנובר
250 גר' בשר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, כורכום, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
2 ביצים טריות
2 כפות קמח מצה

עוף ממולא בסגנון הרי אוראל

מטגנים את הבצל הכבד והצנובר לפי הסדר הנ"ל. מערבבים את הכול עם שאר המצרכים וממלאים את העוף.
מורחים את העוף בשמן זית מלח, פלפל, פפריקה.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל-170 מעלות שעה מכוסה ו-20 דקות לא מכוסה.